مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران در نخستین کمیته سنجش مهارت سال جاری، سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای را هماهنگ کننده و چرخه تضمین کیفیت فرآیند آموزش برشمرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران؛ جواد روانبخش با تأکید بر کیفیت بخشی به فرآیند اجرای آزمون های نظری و عملی، افزود: نقش و اهمیت ارزشیابی مهارت در اعتبار بخشی به آموزش های فنی و حرفه ای و ارتقا شان و منزلت گواهینامه های سازمان امری اساسی و کلیدی است که لزوم داشتن برنامه ای جامع، سنجیده، کار آمد و به روز را در حوزه ارزشیابی مهارت را می طلبد.
وی ارائه آموزش های مهارتی کیفی متناسب با نیاز بازار را اولين گام در ارتقای اعتبار آزمون های سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای دانست و اذعان داشت: بهره گیری از آزمونگران خبره شاغل در بخش هاي مختلف، از دیگر مولفه های ارتقاء کیفیت در سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای می باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران، تصریح کرد: از آنجایی که دانش و مهارت های فناوری اطلاعات در حال مبدل شدن به ابزار آموزشی است و اشتیاق کارآموزان برای استفاده از آموزش الکترونیک (e-learning) به دلیل وجود نداشتن محدودیت زمانی و مکانی افزایش یافته که این امکان در برگزاری آزمون الکترونیک نیز وجود دارد.
* بهره گیری از نخبگان مهارتی در سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای
معاون اداری و پشتیبانی، نقش سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای در اعتباربخشی به آموزش های فنی و حرفه ای و گواهینامه های مهارتی را بسیار مهم خواند و بر تنظیم ساز و کارهای همکاری و جلب مشارکت شرکای اجتماعی در بهره گیری از نخبگان مهارتی مراکز دولتی، ذینفعان، گروه های مرجع و جریان ساز و بخش غیردولتی، اتاق های بازرگانی، تعاون، اصناف، نظام مهندسی و بنگاه های بزرگ اقتصادی و ... جهت سنجش مهارت با معيار هاي نوين آموزشي تأکید کرد.
احسان جمشیدزاده نقش و اهمیت ارزشیابی مهارت در اعتبار بخشی به آموزش های فنی و حرفه ای و ارتقاء شأن و منزلت گواهینامه های سازمان امری اساسی و کلیدی بیان کرد و افزود: کمیته سنجش مهارت، تسریع در فرآیندهای ارزشیابی مهارت، ارتقای امنیت و کیفیت آزمون ها خصوصاً در آزمون های الکترونیکی، صرفه جویی در هزینه های مربوط به چاپ، حمل ونقل، عوامل انسانی و ... و از طرفی کیفیت و امنیت سلامت سنجش ها برشمرد.
جهانگیر وفائی معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی با بیان اینکه یکی از هدفهای اصلی نظام آموزش فنی وحرفهای تربیت نیروهای توانمندی است که با استفاده از مهارتهای بهدستآورده، بهطور موفقیتآمیزی در محیط کار با کارآیی بالا به انجام امور بپردازند، اذعان داشت: افزایش کیفیت آموزش فنی وحرفهای موجب بالا رفتن کارایی و کارآفرینی نیروی انسانی برای کمک به رشد اقتصادی و اشتغال در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم شود و رسیدن به این مهم، داشتن برنامه ای جامع، سنجیده، کار آمد و به روز را در حوزه سنجش می طلبد.
کریم دلاویز رئیس حراست، با اشاره به برگزاری آزمون های کتبی سنجش مهارت مراکز آموزش فنی و حرفهای در دو قالب آزمون هماهنگ "پاسخنامه کاغذی" و آزمون الکترونیکی "کارگاه سنجش آنلاین" در حوزههای خدمات، صنعت، کشاورزی و فرهنگ و هنر خاطر نشان ساخت: می توانیم از ظرفیت بخش خصوصی در ایجاد توان مضاعف پاسخگویی به متقاضیان مهارت و کاهش زمان فرآیند آزمون و صدور گواهینامه مهارت بهره ببریم.
بر اساس این گزارش، سیمین زررسولی، سرپرست مرکز سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای و ارزشیابی با ارائه گزارشی از عملکرد شش ماهه در حوزه سنجش و ارزشیابی استان به تبیین و تبادل نظر در خصوص دستورالعملهای ارزشیابی مهارت و مشکلات کارآموزان در این حوزه پرداخت.